Tontti

tontti

Miten meille kävi?

Kuten aikaisemmin esittelimme, osallistuimme vuonna 2021 kolmen eri kaupungin tonttiarvontaan. Kangasalan ja Tampereen osalta emme tonttia onnistuneet saamaan, mutta arpaonni suosi Ylöjärven kaupungin arvonnassa! Ylöjärven kaupungilla oli tänä vuonna jaossa kahdelta eri alueelta yhteensä 27 omakotitalotonttia, jotka jakautuivat kahden alueen kesken 13 + 14 tonttia. Me haimme vain yhdeksää näistä tonteista.

Viime vuodesta poiketen tontit tuli hakuvaiheessa asettaa järjestykseen halutuimmasta vähiten haluttuun, eikä kaikkia tontteja tarvinnut hakea. Kaupungin puolesta jokainen osallistuja sai järjestysnumeron, jonka hakukone arpoi. Onnekkaan hakulomake avattiin ja katsottiin onko vielä jakamattomia tontteja hakijan listalla ja jos oli, sai hän omalla listallaan korkeimmalla sijalla olleen tontin. Oli siis mahdollista joutua varasijalle jo melko aikaisin jos hakulistalla ei ollut kaikkia tontteja, kuten meillä. Sydämeni jyskytti arvonnan aikana noin 30 minuutin kohdalla pahasti kun meidän nimi nostettiin ylös ja olin aivan varma, että meidän kaikki hakemamme tontit oli jo jaettu, mutta meidän tontti hakusijalla 4 oli vielä jakamatta ja tämän sitten saimme.

Karsimmehan jo hakuvaiheessa pois 18 tonttia. Saamamme tontti kuitenkin rajautuu alueen pääkatuun, joten se on sijainniltaan levottomampi kuin metsään rajautuva ja päättyvän tien varressa oleva tontti. Surullinen ei kuitenkaan sovi olla, koska kaikki tontit, joita haimme olimme valmiit vastaanottamaan.

Tontti on reunatontti, joka rajautuu toiselta puolelta katuun. Kokoa tontilla on 877 m2 ja maanmuodoltaan kyseessä on suhteellisen tasamaatontti. Tontti on hieman tienpintaa alempana, joten maata tontille on perustusvaiheessa tuotava. Alueella on myös paljon näkyvää kalliota, joten kysymysmerkki on mistä syvyydestä peruskallio meidän tontilta löytyy. Tontin ei kuitenkaan pitäisi olla mahdoton perustettava, vaan keskikastin tontti, jolle voimme rakentaa haluamme yksikerroksisen kodin. Pohjapiirustuksia ollaankin kuumeisesti alettu katselemaan ja tarjouskierrokset pitäisi joskus pistää käyntiin. Harmillisesti tontti kuitenkin tuli aikaan, jolloin rakentaminen, etenkin puurakentaminen, on mielettömän kallista. Lisäksi omassa työelämässä tapahtuu juuri muutoksia, eikä rakennusprojektin otollisin aika ole nyt. Onneksi voimme kuitenkin hetken odotella jos hinnat laskevat ja oma työelämän myllerrys helpottaa. Summa summarum olo on kuitenkin kuin lottovoittajalla.

Jaa artikkeli kaverille:

2 thoughts on “Tontti

Leave a Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Villa Uitto - 2020 ->