Naantalin asuntomessujen 2022 yhteenveto

Vuoden 2022 asuntomessut ovat nyt meidän osalta katsastettu. Messut olivat huikeat ja Naantalin messualue lumoava. Suurin osa tonteista oli jätetty luonnontilaan ja kunttaa löytyi lähes jokaiselta tontilta. Oli myös ilahduttavaa, että messujen tontit olivat kookkaampia kuin viime vuonna Lohjalla tai mitä näin ison kaupungin kupeessa asuva on viime vuosina tottunut näkemään kaupungin tonttiarvonnoissa.

Rakentajan silmin asuntomessuja lähestyi myös erilaisesta näkökulmasta kuin viime vuonna. Vuosi sitten kirjoittelin messujen rakennustrendeistä. Tänä vuonna trendit jäävät täysin sivuosaan, sillä oma silmä etsi itselleen miellyttäviä asioita ja ratkaisuja rakentamisesta. Aionkin keskittyä esittelemään Top 5 kohdetta, joissa jokaisessa oli itselle mieluisia ratkaisuja – joko uusia tai vanhoja.

Kannustalo Auma

Kannustalo Auma

Kannustalojen kohde ei tänäkään vuonna pettänyt, sillä se oli viime kesän lempikohteeni. Tänä vuonna Auma pääsi yllättämään miellyttävällä pohjaratkaisulla. Auman pohja on tutumpi Kannustalojen Harmaja-sarjasta ja se on vuodesta toiseen ollut yksi lempi pohjaratkaisuistani. Jesse ei ole koskaan pohjalle lämmennyt, sillä se ei paperilla näytä niin vetovoimaiselta kuin livenä. Eniten olinkin ennakkoon juuri tästä kohteesta kiinnostunut, sillä en ollut pohjaratkaisua koskaan paikan päällä päässyt näkemään. Pohjaratkaisu kesti liveraadin tuomion ja jopa Jessen oli todettava, että livenä pohjaratkaisu vaikutti paljon paperia paremmalta. Pohjaratkaisu on jopa isohki ja meidän tarpeisiin voisi talon kokoa hieman jopa kutistaa. Kyseistä pohjaa onkin Kannustaloilla tarjolla hieman yli 110 m2 ylöspäin. Messukohde oli hieman yli 130 m2.

Kannustalo Auma

Kokonaisuudessaan Auman yleistunnelma pääsi positiivisella tavalla yllättämään. Huomasin, että messujen parhaimmat kohteet olivat itselle niitä, joissa tunsi olonsa rauhalliseksi ja silmä ei meinannut levätä kun katsottavaa oli joka suunnassa. Täytyy myös kehua kohteen designia, sillä se oli yksi eniten omaa silmää miellyttävimmistä kaikista taloista. Yleisilme oli hieman tummempi kuin oma sisustus tällä hetkellä, mutta sanottakoot, että tyyli on sellainen, johon oma makuni on kehittymässä. Yhä minimalistisempi ja puun eri sävyt ovat palanneet. Totaalivalkoisen aika alkaa olla ohi ja haaveilen muutamista statement piece huonekaluista. Tulevan raksakodin moodboard onkin aikalailla vedetty jo uusiksi lompakon kauhuksi.

Kannustalo Auma

Pohjan ja tunnelman lisäksi Aumassa miellytti suuri säilytystilan määrä. Mielestäni säilytystilaa ei voi koskaan olla liikaa. Tässä varmasti näkyi jo Auman anteliaat neliöt, jotka mahdollistivat apukeittiön ja jack and jill -tyylisen vaatehuoneen kahden makuuhuoneen välille. Kodinhoitohuoneen neliöt olivat myös suhteellisen anteliaat, lähes 14 m2, vaikka talotekniikka veikin leijonan osan huonealasta. Päämakuuhuoneeseen oltiin myös ovelasti saatu lisättyä kaappitilaa oviaukon ympärille.

Kannustalo Auma

Designtalo Auroran Ruusu

Siinä missä Kannustalojen Auma hurmasi yleistunnelmallaan, nousi Auroran Ruusu samalla meriitillä aivan kannoille. Auroran Ruusun yleisilme oli tumma ja kohteessa oli käytetty rohkeasti pähkinäpuuta. Myönnettäkööt, etten voinut vuosi sitten kuvitellakaan, että kyseinen sävy alkaa allekirjoittanutta enää koskaan miellyttämään. Pähkinäpuu oli sävy, joka oli suuressa suosiossa kun muutin ensimmäiseen omaan kotiin ja näkyi lähes vuosikymmenen omassa sisustustyylissä. Viitisen vuotta sitten luovuin väristä kiljuen, sillä kaipasin vastapainoa ja vaaleita sävyjä. Kokonaan tummaan en suinkaan ole enää vaihtamassa, mutta valkoisen, tammen ja pähkinäpuun sekoitus on alkanut yhä enemmän kiinnostamaan ja Designtalon kohteessa tämä oli toteutettu lähes täydellisesti. Vitsailimmekin, että nyt löytyi messujen paras vessa ja, joka oli meidän molempien mieleen. Jesse tokaisi vessan olevan zen. Tunnelma siis osui ja upposi.

Auroran Ruusu

Jos Kannustalojen Auman keittiömateriaalivalinnat olivat okei, oli Auroran Ruusun täydelliset. Täydellinen tumman ja vaalean liitto kauniilla modernilla valaistuksella. Olen jo pitkään ajatellut, että meidän tulevan keittiön sävy on valkoinen/kashmir mustilla/kromisilla yksityiskohdilla, mutta nyt täytyy sanoa, että tämä sai ison haastajan. Onkin siis mahdollista, että suunnitelmia vaihdetaan valkoisen ja pähkinäpuun liitoksi ehkä jopa messinkisillä yksityiskohdilla!

Auroran Ruusu
Auroran Ruusu

On myös kehuttava kohteen valaistussuunnittelua ja oivallisiin kohtiin upotetuilla LED nauhoilla. Yksi lemppari-ideoista, jotka täytyy aivan ehdottomasti varastaa on shampoohyllyn valaistus. Pimeiden kylpyjen ja saunomisen kuningatar rakastaa! Heh.

Auroran Ruusu

Bonuksena Auroran Ruusu tarjoili kestittäjän terassin. Itse olisin terassin ainakin osittain lasittanut tai laittanut markiisin, mutta joka tapauksessa tila yhdistyi kauniisti oleskelutiloihin. Pala taivasta.

Auroran Ruusu

K-Rauta Villa Aalto

Villa Aalto

Messujen suurin yllättäjä oli ehdottomasti Ainoakotien Villa Aalto. Vaikka ei olisi pitänyt! Viime vuonna sama rakennuttaja pääsi myös positiivisesti yllättämään. Tämä kompakti 115 m2 koti puhutteli eniten materiaalivalintojensa osalta. En ole juurikaan aikaisemmin ollut kiinnostunut kuparista materiaalina esimerkiksi suihkuissa ja hanoissa. No nytpä olen! Aivan ihania. Jesselle kuparin tai messingin sävy on vielä hieman myyntivaiheessa, mutta ei kuulemma aivan kamalalta näyttänyt.

Villa Aalto

Kokonaisuudessaan kodinhoitohuone oli erittäin piristävä ilmestys kuparisen hanan ja vihreiden kaksoisnuolikaakelien vuoksi. Ottaisin vaikka huomenna nuo kaakelit itselleni. Samaa muotoa olikin käytetty hyväksi vessassa mutta eri sävyssä. Todella varteenotettava vaihtoehto ja erityisen kauniilla ladonnalla oli messukohde toteutettu. Hyvä budjettivinkki myös säästäjille, ettei kaakelien tarvitse ulottua aina lattiasta kattoon. Varjoon ei myöskään joutunut keittiön välitilan kaakelointi, joka poikkeuksellisesti taas ulottui kattoon saakka. Kaakelivalinta on tutumpi märkätiloista, kiiltävä metrolaatan näköinen valkoinen laatta. Omasta mielestä laatta toimi myös erinomaisesti keittiössä ja antoi persoonallista ilmettä ja rauhoitti värikästä keittiötä.

Villa Aalto
Villa Aalto

Olohuoneeseen oli rakennettu kiinteä hyllyseinä, jotka ovat oikein toteutettuna upeita. Yllätyksenä DIY-hengessä kohteeseen oli rakennettu katon kiskossa kulkeva rimoitus, jolla sai peitettyä tv:n. Aivan loistava keksintö! Taloesittelijä kertoi, että K-Raudan sivuilta pääsee tutustumaan rakennusohjeisiin ja tilaamaan tarvittavat materiaalit. Messujen kohteen seinän oli toteuttanut paikallinen puuseppä. Aivan vempulasta vekotuksesta ei myöskään ollut kyse, sillä screen painoi kuulemma yli 100 kg.

Villa Aalto

Naantalin Aurinkolinna

Naantalin Aurinkolinna

Myönnettäkööt, että olen seurannut tiiviisti Aurinkolinnan rakennusvaiheita instagramissa viime vuoden, joten kohde ei aivan päässyt yllättämään. Kuvat eivät kuitenkaan millään ole pystyneet välittämään kohteen hurmaavaa tunnelmaa. Heti sisäänastuessa tunnelma oli seesteinen. Tähän varmasti auttaa, että värimaailma oli kolmea edellä esittelemääni selvästi tummempi. Jopa yllätyin kuinka tumma ilme iski itseen.

Naantalin Aurinkolinna

Ensimmäisenä silmä kiinnitty huomioita herättävään jättimäiseen eteiseen. Tämä oli ehdottomasti messujen paras eteinen. Eteinen toimi samalla oivana tilanjakajana oleskelutilojen ja sisääntulon välillä. Kaappitilaa oli lisäksi ruhtinaallisesti.

Kohde sisälsi myös yhden meidän lemppari päämakuuhuoneista. Ensin oli vaikea päästä kiinni mikä makuuhuoneessa erityisesti meitä inspiroi. Ehdottomasti huoneessa oli käytetty kauniisti maanläheisiä värejä ja sängyn päätyseinä oli kauniisti verhoiltu mikä toi jopa hotellimaista luksusta huoneeseen. Lisäksi lattiasta kattoon olevat makuuhuoneen kaapit eivät itse asiassa haitanneet meitä, vaan loivat intiimimmän tunnelman. Saimmekin omaan rakentamiseen oivalluksen, ettei vaatekaapit päämakuuhuoneessa ole maailmanloppu jos ne on yhtä hyvin ja kauniisti toteutettu. Pieni vaatehuone voi olla jopa huonompi ratkaisu ja neliöt olisi syytä käyttää jossain muualla. Alamme siis ehdottomasti kallistua siihen suuntaan, että vaatehuoneesta luopuminen voisi olla säästökohteena jos makuuhuoneeseen saadaan lattiasta kattoon upotetut kaapistot.

Naantalin Aurinkolinna
Naantalin Aurinkolinna

Siinä missä Auroran Ruusu herätteli ajatuksia tummasta keittiöstä niin Aurinkolinna jatkoi ilotulitusta. Tumma puukeittiö ja huikea integroitu valaistus oli pysäyttävä näky. Ottaisin vastaavan keittiön koska tahansa itselleni. 2022 messujen keittiöiden ehdoton kärki pääsi kyllä itseni yllättämään ja antaa ajattelemisen aihetta tulevaa raksaa ajatellen.

Naantalin Aurinkolinna

Viimeisenä muttei lainkaan vähäisimpänä mieleen jäi Aurinkolinnan upeat lasitetut oleskelutilat. Itse olen sitä koulukuntaa, joka mielellään lasittaisi kaikki mahdolliset tilat, sillä en ole kova ulkoilmaihminen. Äitini jopa hyväntahtoisesti vitsaili onko se edes ulkona olemista enää. Pääasia kuitenkin, että ratkaisut olisivat omaan mieleen ja meillä on tavoitteena kaikki ulkotilat lasittaa viimeistään jälkikäteen budjetin salliessa.

Naantalin Aurinkolinna

Villa Myötätuuli

Viides sija oli erittäin vaikea päätös, mutta lopulta Villa Myötätuuli voitti sillä, että hirsirakentaminen on aina kiinnostanut itseäni. Hirsi on materiaalina houkutteleva ja erittäin kaunis. Villa Myötätuulen hirret oli kauniisti käsitelty ja hirsipintojen oli annettu loistaa niitä turhaan peittelemättä.

Villa Myötätuuli

Kohteen keittiö on taas täysin päinvastaista linjaa kuin tummat pitämäni keittiöt, mutta vaaleus pitää edelleen pintaansa. Sanoinkin Jesselle, että tässä on keittiö, jonka voisin itse rakentaa. Vaalea on klassikko, joka kestää aikaa, vaikkei olekaan väriltään se säväyttävin.

Villa Myötätuuli

Villa Myötätuuli oli myös allekirjoittaneen unelma sillä ulkotilat olivat pitkälti lasitetut ja pidin erityisesti, että pelkkä ruokailuryhmä sijaitsi yhdellä lasitetulla terassilla. Kiva idea ja osoittaa, ettei kaikkia ja kaikkea tarvitse aina mahduttaa joka tilaan.

Villa Myötätuuli
Jaa artikkeli kaverille:
Leave a Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Villa Uitto - 2020 ->